HB koor Jozef

HB Koor St.Jozefkerk
Wie of wat is het HB koor?
Iedereen die al eens een gezongen uitvaart in de St. Jozefkerk heeft bijgewoond, zal dit koor hebben horen zingen. Een koor van alleen dames.
De B staat voor begrafenis, de H hiervoor staat voor huwelijk.

Zoals u zult begrijpen zijn er veel meer uitvaarten dan huwelijken.

Het HB koor staat onder begeleiding van dirigent en organist de heer Jan Postma.
Geen onbekende voor de St. Jozefkerk.

De dames van dit koor voelen zich geroepen om vrijwillig een begrafenis of een huwelijk met zang te ondersteunen.
Bij een gezongen uitvaart zingen zij uit een map die o.l.v. de heer Jan Postma is samengesteld.
De familie kan hier uit de mis en de liederen kiezen.

Door Jan Postma is ook een Nederlandse mis gecomponeerd (Gedachtenis – mis) die veelvuldig tijdens een uitvaart gezongen wordt.

De dames van het HB koor zijn altijd oproepbaar voor een uitvaart- of huwelijksviering.
Komt het een keer voor, dat je niet kunt zingen, dan word je dit niet kwalijk genomen. Gelukkig zijn er altijd genoeg dames om er een mooie viering van te maken.

Door de inzet van de heer Jan Postma heerst er een prettige sfeer in het koor. Hij weet de dames enthousiast te maken en er het beste uit te halen.

Als lid van dit koor hoef je niet elke week naar een repetitie.
Het niveau van het koor wordt goed bewaakt door onze dirigent-organist.
Als hij vindt dat het nodig is roept hij ons op voor een repetitie en nemen we alles weer even door.

Wat is er mooier dan te mogen zingen voor mensen in de verdrietige en vreugdevolle momenten van hun leven.
Dit te mogen doen geeft je een gevoel van dankbaarheid, iets betekenen voor een ander.
Kerk zijn doe je met elkaar en voor elkaar.

Nieuwe leden zijn altijd welkom neem gerust contact op met iemand van het bestuur van het HB koor om een keertje mee te zingen (mevr. T. Essenberg 06 21358899)

Trees Hogervorst
Liturgisch beraad St. Jozefkerk