Kinderen

11 november is de dag…

Beste jongens en meisjes van de St. Jozef en St. Victor parochie.

Dinsdag avond 11 november 19.00u komt Sint Maarten naar de St. Victorkerk.
In een kort viering wordt het verhaal verteld over de romeinse officier en zijn mantel en het kinderkoor zingt leuke Sint Maarten liedjes.
Na de viering springt Sint Maarten op zijn paard en volgen wij hem in een verlichtte stoet met onze mooie lampionnen.
Achter in de kerk zijn lampionnen te koop voor 1.50€ maar om er een zelf te knutstelen is veel leuker. Wij zijn benieuwd wat voor mooie lampionnen jullie dit jaar maken.

Graag tot ziens op dinsdag 11 november om 19.00u in de St. Victorkerk.

De gezinsmisgroep

ADVENTSPROJECT ST. JOZEFKERK

Op weg naar de Kerst willen we tijdens de Advent een verhaal vertellen over een aantal herders. Op Kerstavond wordt dit verhaal tijdens de gezinsviering als toneelstukje opgevoerd.
Elke Adventszondag ( 7 + 14 + 21 december) gaan we in op een stukje van het verhaal. Daarbij maken we iets uit het verhaal, dat we kunnen gebruiken tijdens dit toneelstukje. Op Kerstavond volgt dan de ontknoping.

Hiervoor zoeken we een aantal kinderen die, samen met de gezinsmiswerkgroep, dit verhaal zouden willen uitbeelden.

Het zou leuk zijn als JIJ ons daarbij wilt helpen.

Ben je benieuwd naar het verhaal, kom dan gezellig naar de kinderwoorddienst en help mee aan de voorbereidingen voor Kerstavond.
Wil je wel het verhaal horen, maar niet meespelen in het stuk, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.
Wil je wel mee spelen in het verhaal, maar kun je niet elke zondag naar de kinderwoorddienst, ben je ook welkom.
De kinderwoorddienst is er voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar.

Voor mee info, of wil je je opgeven neem dan contact op met
Gerda Prins, tel. 0252-372867

Werkgroep Kinderwoorddienst en Gezinsmisviering

Gezinsmiswerkgroep Jozef

De gezinsmiswerkgroep heeft als doel kinderen van de basisschool-leeftijd te bereiken met kerkdiensten die speciaal voor hen begrijpelijk en aantrekkelijk zijn.
Tijdens het jaar dat de kinderen communie doen is merkbaar hoe kinderen geboeid kunnen worden door de kerk. Naast de kindernevendiensten en andere aktiviteiten willen we middels de gezinsmissen de kerk levendig en levend te houden!
Gemiddeld 1x per maand is er een gezinsmis, opgeluisterd met het kinderkoor de Schalmei
Het contact met het kinderkoor verloopt voornamelijk via Teddy van de Burg.
Als er mensen zijn die graag een bijdrage willen leveren of ideeen hebben voor de gezinsmissen: altijd welkom!

Palmpasengroep St. Jozef

Desiree Lut en Majella Zentveld  vormen de PalmPasen commissie. Hun werk bestaat voornamelijk uit het  uitdelen van brieven en ophalen van de strookjes. Het verzamelen van  adressen voor mensen die wel een extra bezoekje kunnen gebruiken met een palmpaas stok.

Het weer uitdelen van de adressen en contact onderhouden met de muziek. Ook zijn ze in de kerk aanwezig op de zaterdag  voor de PalmPasen en op Palmzondag.

Na de carnaval gaan we even wat data doorspreken en een week voor de PalmPasen zijn we in de weer met de  strookjes. Desiree doet aankomende PalmPaas voor  het eerst. Majella al wat jaartjes meer.

Sleutelgroep zoekt Versterking!

Het nieuwe schooljaar loopt alweer een maand en ook de sleutelgroepen 5,6,en 7 gaan weer van start. Het enthousiasme van de kinderen doet je goed, maar als je eigen kinderen doorstromen naar het voortgezet onderwijs, wordt het tijd om het stokje door te geven. Wij zoeken daarom enkele ouders, die samen met hulpouders nieuwe groepen gaan draaien. Projecten liggen klaar, maar je kan er ook je eigen inbreng in kwijt.

Zie je het zitten om 2 maal per jaar een project van 2 a 3 zondagen voor te bereiden en te leiden, of wil je nog meer weten meld je dan aan bij

een van de werkgroepleden:

Maria Hoogeveen, tel: 370181  , Rita Berruti,  tel: 375920

Alma van Schie, tel: 370085   of  Yvonne Philippo, tel: 377625