Volwassenencatechese

VOLWASSENENCATECHESE 

Op dit moment wordt er op verschillende manieren aan volwassenencatechese gedaan in de Jozef en de Victor. Zo wordt er drie keer per jaar een filmavond in het Victorhuis georganiseerd en er bestaat een enthousiaste groep deelnemers die meedoet met ‘Geloven nu’. Ook de Pastorale School zou je volwassenencatechese kunnen noemen, maar daarover kunt u meer lezen op de eigen pagina.

Op zo’n filmavond is iedereen welkom. Er wordt een film getoond met een bijzonder  verhaal en na de film praten we in groepjes nog wat na. De toegang is gratis, maar er wordt een deurcollecte gehouden om de kosten te dekken.  In het Zevenblad kunt u lezen wanneer en welke film wordt gedraaid.

‘Geloven nu’ kent al een aantal jaren een trouwe groep deelnemers, maar nieuwe deelnemers zijn ook welkom.  We gebruiken de boekjes van de serie ‘Geloven Nu’ o.a. verkrijgbaar bij het bisdom Rotterdam.

Alle boekjes uit deze serie ‘Geloven Nu’  bestaan uit acht bijeenkomsten, per bijeenkomst staat er een verhaal uit de bijbel centraal.  Met dit verhaal als leidraad komen wij tot gesprek, er is een moment met beeldmeditatie ondersteunt met muziek. We sluiten af met gebed.

De bijeenkomsten worden gehouden in de pastorie van de St. Victor.

Beide activiteiten worden georganiseerd door Trees Hogervorst, voor inlichtingen kunt u bij haar terecht   (tel.   06-14728271   ; mail   trees.hogervorst-koster@hotmail.com  )